BMW_Keram_Overname_1180x1180
BMW_Keram_Overname_1180x1180

OVERNAME KERAM DOOR EKRIS.

 

DECEMBER, 2021

OVERNAME KERAM DOOR EKRIS.

Emil Frey Nederland-dochter Ekris is voornemens BMW, MINI en BMW Motorrad dealer Keram over te nemen. Hierover bereikten partijen afgelopen maandag een akkoord. Ekris is sinds 1961 officiële BMW dealer en heeft vestigingen in Arnhem, Nijkerk, Veenendaal, Lelystad, Utrecht en Zeist.

De huidige directeuren van Keram, Ralph Kerres en John Meessen zijn blij met de overname: “schaalvergroting is essentieel om ook in de toekomst succesvol te blijven. Dat betekent dat je keuzes moet maken. In Ekris vinden we een partner met dezelfde waarden waar wij voor staan. Dat is in het belang van onze klanten en onze medewerkers”.
 
De directie van Ekris kijkt positief naar de toekomst: “Met de overname van Keram zijn wij in staat om verder door te groeien in het premium segment en kunnen wij met de ontwikkelingen binnen de automotive ook in de toekomst een sterke positie behouden”.
 
Anne Brons, algemeen directeur BMW Group Nederland begrijpt de beweegredenen van de verkopende partij: ”Elektrificatie, digitalisatie en duurzaamheid spelen een steeds grotere rol. Dit vereist ook aan de kant van onze dealers een nog verdere professionalisatie en specialisatie. Daar is een bepaalde schaalgrootte voor nodig”. 
 
Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) zullen de Keram bedrijven met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 onderdeel worden van Ekris. Naar verwachting zal de beoogde transactie nog voor het einde van het jaar volledig afgerond zijn. 

De dienstverlening die onze klanten van ons gewend zijn zal onveranderd blijven. De vertrouwde gezichten, de vestigingen en zelfs de naam op het pand blijven hetzelfde.

Overname_Keram_Video_Thumbnail_2560x1000