BMW - APK Header_1180x1180_Keram
BMW - APK Header_1180x1180_Keram

APK Voor uw BMW.

JAARLIJKSE VEILIGHEIDSCONTROLE.

VEILIG OP WEG.

WAT HOUDT APK IN?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. De APK is een verplichte keuring die in het leven is geroepen om de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Tijdens de APK controleren wij of uw BMW nog voldoet aan alle wettelijke milieu- en veiligheidseisen.

Een APK mag enkel worden uitgevoerd door speciaal getrainde APK keurmeesters. De APK is dan ook geen onderhoud en is verplicht om uit te laten voeren. Rijden zonder geldige APK is strafbaar. Is uw APK (bijna) verlopen? Maak dan zo snel mogelijk een werkplaatsafspraak voor een nieuwe APK voor uw BMW.

READY. CHECK. GO.

WAT CONTROLEREN WIJ BIJ EEN APK?

Bij het uitvoeren van de APK bij uw BMW controleren we deze op een aantal punten. Een deel van deze controlepunten hebben te maken met de verkeersveiligheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de banden, stuurinrichting, verlichting, carrosserie en de remmen. Ook controleren wij uw BMW op punten die te maken hebben met de uitstoot. Zo meten we van BMW modellen met benzinemoter de CO2 uitstoot en van dieselmotoren de roetuitstoot. Tot slot worden algemene zaken als het chassisnummer en de kilometerstand gecontroleerd.

Alles in orde? Dan wordt uw BMW goedgekeurd en kunt u weer veilig op weg.

BMW-remschijf

SNEL WEER OP WEG.

HOE LANG DUURT EEN NIEUWE APK?

Gemiddeld duurt een nieuwe APK zo'n één tot anderhalf uur. Steekproefsgewijs kunnen wij bezocht worden door een onafhankelijke APK keurmeester die controleert of de keuring volgens de regels is uitgevoerd. Wanneer dat het geval is kan uw wachttijd toenemen met één a anderhalf uur. Uiteraard brengen we u hier tijdig van op de hoogte.

BMW-4-Serie-Coupé-voorkant-grille-werkplaats-brug

MOOI MEEGENOMEN.

Gratis APK.

Loopt uw APK binnen zes maanden af? Dan kunt u uw BMW al opnieuw APK laten keuren. Als u deze laat uitvoeren tijdens een werkplaatsbezoek voor service of onderhoud aan uw BMW is deze keuring voor u kosteloos. Moeten er naar aanleiding van de APK keuring zaken vervangen moeten worden? Dan vallen deze niet onder de gratis APK. Voordat we onderdelen repareren of vervangen vindt er uiteraard eerst overleg met u plaats.

WIJ TREKKEN AAN DE BEL.

WANNEER IS HET TIJD VOOR DE APK?

Wanneer de vervaldatum van de APK van uw BMW nadert, ontvangt u zowel van ons als van de overheid hierover bericht. De APK vervaldatum is afhankelijk van verschillende zaken.

  • Heeft u een personenauto met benzine, alcohol en/of elektromotor met een eerst toelating na 1 januari 2005 dan vindt de eerste APK keuring na vier jaar plaats, daarna twee keer na twee jaar en daarna elk jaar voor de vervaldatum van uw APK.
  • Rijdt u in een personenauto met diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrische aandrijving) met een eerste toelating na 1 januari 2005 dan vindt de eerste APK keuring na drie jaar plaats. Vervolgens moet u ieder jaar voor de vervaldatum van uw APK uw auto laten keuren.
  • Voertuigen met een eerste toelating voor 1 januari 2005 dienen ieder jaar een APK keuring uit te laten voeren en voor voertuigen van 30 jaar of ouder is een APK keuring eens per twee jaar noodzakelijk. Voor auto’s van voor 1 januari 1960 is geen APK plicht meer van toepassing.