BMW-4-Serie-Coupé-zwart-banden-velg-zwart-close-up-mobiel
BMW-4-Serie-Coupé-zwart-banden-velg-zwart-close-up-mobiel

BMW BANDEN.

Winter-, zomer- of toch vierseizoensbanden?

VEILIGHEID VOOROP.

BANDEN VOOR UW BMW.

Als het enige contactpunt tussen uw BMW en de weg zijn banden enorm belangrijk. Om veilig op pad te gaan moeten banden van goede kwaliteit zijn, geschikt zijn voor de weersomstandigheden en voldoende profiel en bandenspanning hebben. 

HOUD GRIP OP ELKE SITUATIE.

WINTERBANDEN.

Winterbanden hebben een ander soort profiel en rubbersamenstelling dan zomerbanden. Hierdoor is er meer grip bij koude temperaturen en in sneeuw. Dankzij meer grip wordt de remweg korter en bent u dus veiliger onderweg.  In gladde situaties hebben BMW's met achterwielaandrijving minder grip dan modellen met voorwielaandrijving. Daarom zijn goede winterbanden extra belangrijk. Winterbanden zijn daarnaast ook in veel (wintersport)landen verplicht. 

Op zoek naar een nieuwe winterwielset voor uw BMW? Neem contact op of kom langs in één van onze showrooms.

BMW-3-Serie-winterbanden-sneeuw
BMW-Zomerwiel-voorkant

Perfect bij goed weer.

ZOMERBANDEN.

Bij temperaturen van +7 graden Celsius is het weer tijd voor zomerbanden. We raden aan om van april tot en met september met zomerbanden te rijden. Goede zomerbanden hebben veel meer grip, kortere remweg en betere wegligging ten opzichte van winterbanden in deze weercondities.

Op zoek naar nieuwe zomerwielen voor uw BMW? Neem contact op of kom langs in één van onze showrooms.

HET HELE JAAR DOOR.

VIERSEIZOENSBANDEN.

Tot slot zijn er ook vierseizoensbanden of all-seasonbanden. Deze banden zijn een combinatie van zomer- en winterbanden. Ze zijn vele malen veiliger dan zomerbanden in de winter, maar hebben ook tekorkomingen ten opzichte van een winterband in deze periode. Een all-seasonband is niet geschikt om besneeuwde bergpassen mee te trotseren maar zijn in het vlakke Nederland vaak prima inzetbaar. Als bestuurder moet u wel rekening houden in uw rijstijl met de tekortkomingen van de banden op het gebied van grip, wegligging en remweg.

BMW-4-Serie-Gran-Coupé-zwart-banden-velg-close-up

HOUD DE SPANNING ERIN.

BANDENSPANNING.

Als de bandenspanning 8% of meer afwijkt van de oorspronkelijke waarde geeft uw BMW de melding 'bandenspanning controleren' aan. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat uw band lek is, maar het is wel aan te raden om zo snel mogelijk de bandenspanning te controleren en wanneer nodig bij te vullen. Een te lage (of te hoge) bandenspanning kan eerder leiden tot een klapband en heeft invloed op het weggedrag en brandstofverbruik.

TIJD OM TE WISSELEN.

PLAN BANDENWISSEL.

Maak via onderstaande button eenvoudig een afspraak om te banden van uw BMW te wisselen naar winter-, zomer- of vierseizoensbanden. Heeft u ook winter- en zomerwielset? Ook deze kunt u door ons laten omleggen. 

Ook kunnen we banden en wielsets voor u opslaan tegen een aantrekkelijk tarief. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.