mini-electric-grijs-achterkant-laadpaal-grindpad-mobiel-keram
mini-electric-grijs-achterkant-laadpaal-grindpad-mobiel-keram

THUIS OPLADEN.

OPGELADEN VOOR DE DEUR.

OPLADEN AAN HUIS.

KAN IK MIJN MINI THUIS OPLADEN?

Wanneer je met jouw elektrische of hybride MINI op pad bent geweest wil je natuurlijk dat jouw MINI net als jij thuis weer kan opladen. Hier zijn verschillende oplossingen voor, afhankelijk van jouw woonsituatie. Als je een oprit hebt of eigen parkeerplaats kan je een laadpaal laten installeren. Hierin ondersteunen we je graag samen met onze partner, Eneco eMobility. Hierdoor kunnen we iedereen een passende laadoplossing voor thuis aanbieden.

mini-charging-card-hand-keram

OPLADEN IN HET OPENBAAR.

PUBLIEK LAADPUNT.

Wanneer je geen eigen laadpunt kan installeren moet je gebruiken maken van openbare laadpunten. Deze worden geplaatst dor gemeentes zodat iedereen met een elektrische auto de mogelijkheid heeft om op te laden.

Om gebruik te maken van een laadpunt heb je een laadpas nodig, bijvoorbeeld de MINI Charging Pas. Deze pas geeft toegang tot een groot netwerk van openbare (snel)laadstations. Je kunt eenvoudig laadstations vinden via het navigatiesysteem van jouw MINI of de MINI app.

De MINI Charging pas krijgt u van ons bij de aflevering van uw elektrische MINI.

THUIS OPLADEN.

JOUW EIGEN LAADPUNT.

Een eigen oplaadpunt betekent zorgeloos thuis opladen op priv├ęterrein. Je hebt bij BMW de keuze uit twee laadpalen die beiden tot maximaal 22 kWh leveren: De MINI Wallbox Essential en de Alfen Eve Single Pro-line.

MINI WALLBOX ESSENTIAL.


Opladen zonder poespas. Dat is de MINI Wallbox Essential. Je maakt gebruik van de Wallbox zonder laadpas en hij is beschikbaar als paal- en wandmodel. De MINI Wallbox Essential wordt geleverd met vaste laadkabel van vijf meter. De MINI Wallbox Essential  wordt het meest gekozen voor priv├ęgebruik.

ALFEN EVE SINGLE PRO-LINE.

De Alfen Eve Single Pro-line lijkt qua werking op een publiek laadpunt. Het opladen begint wanneer je de laadpas voor de laadpaal houd. Het laadpunt is via een simkaart verbonden met Eneco eMobility. Je betaalt maandelijks voor de gebruikte stroom. Hierdoor is deze paal met name interessant voor zakelijke rijders.


 

HET PROCES.

INSTALLATIE VAN DE LAADPAAL.

Als je hebt gekozen welke laadoplossing het best bij je past kan het aanvraagtraject beginnen.

  1. Wij verzamelen jouw gegevens en sturen deze door naar Eneco eMobility.
  2. Je kiest via een mail tussen de BMW Wallbox Essential of de Alfen Eve Single Pro-line.
  3. Je krijgt toegang tot de online aanvraagomgeving van Eneco eMobility.
  4. Je geeft jouw wensen en locatie-informatie door in deze online aanvraagomgeving.
  5. Je ontvangt van Eneco een offerte op maat.
  6. Na goedkeuring van de offerte wordt de opdracht tot installatie gegeven. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.
  7. De installateur neemt contact met u voor het maken van een installatie afspraak. Deze installatie duurt maximaal een halve dag.

De doorlooptijd van het installatieproces vanaf stap 3 tot de plaatsing van uw laadpunt ligt tussen de 3 en 5 weken.