mini-electric-grijs-achterkant-union-jack-achterlicht-opladen-mobiel-keram
mini-electric-grijs-achterkant-union-jack-achterlicht-opladen-mobiel-keram

DUURZAAMHEID.

BIG LOVE FOR THE PLANET.

KOPLOPER EN KARTREKKER.

DUURZAAM IN HART EN NIEREN.

Duurzaamheid is al decennia lang een van de belangrijkste speerpunten van BMW. Ver vóór de opkomst van elektrische auto's hield BMW zich in grote maten bezig met het verduurzamen van het productieproces en materiaalgebruik voor alle BMW producten. 

Niet gek dus dat BMW anno 2022 koploper is in de autobranche als het gaat om duurzame thema's als circulariteit, elektrificatie en energie neutrale processen.

DUURZAAMHEIDS DOELEN.

DOW JONES SUSTAINABILITY INDICES.

De ecologische balans van onze voertuigen is al geruime tijd een belangrijke voorwaarde. Denk aan het gebruik van bepaalde materialen, het energieverbruik en recycling. Daardoor staat BMW Group al sinds de oprichting van de Dow Jones Sustainability Indices in 1995 bovenaan. Niet voor niets wordt BMW Group dan ook gezien als 'Industry Leader' van de automotive branche.

Dat wordt je niet zomaar. En blijf je ook niet zomaar. Daarom heeft BMW Group nieuwe, nog scherpere doelstellingen geformuleerd. Zo wordt er tot 2030  maar liefst 40 miljoen ton aan CO2 gereduceerd en zal uiteindelijk in 2050 volledig CO2 neutraal opereren.

mini-electric-groen-fabriek-oxford-keram-1

HET DOEL IN ZICHT.

ZO REALISEREN WE ONZE DOELSTELLINGEN.

De reductie van 40 miljoen ton CO2 in 2030.

BMW Group is het eerste automerk dat stuurt op duurzaamheid gedurende de gehéle levensduur van de auto.  

De levenscyclus van de auto onderscheid BMW Group in vier fases: toelevering, productie, gebruik en circulariteit.

DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 2020. WORLD RANKING.

20202019
1. BMW (80 pt)1. Peugeot PSA (81 pt)
2. General Motors (79 pt)2. Honda (80 pt)
3. Honda (77 pt)3. BMW (78 pt)
4. Peugeot PSA (74 pt)4. General Motors (76 pt)

FASE 1.

TOELEVERING.

Door samen te werken met maar liefst 12.000 leveranciers van BMW Group wordt de CO2 uitstoot per voertuig met 20% gereduceerd. Door zich in te zetten voor duurzaamheid in de hele supply chain gaat de impact veel verder dan alleen de auto's van BMW Group.

Enkele voorbeelden van hoe BMW Group duurzaamheid in de hele toeleveringsketen nastreeft. BMW Group eist van zijn batterijcelfa­brikanten dat er voor de productie van batterijen uitsluitend groene stroom wordt gebruikt. Deze eis alleen al zorgt in 2030 voor een CO2-besparing ter grootte van de jaarlijkse uitstoot van de stad München.

Bovendien is er een deal gesloten met Emirates Global Aluminium voor de levering van 43.000 ton aluminium in 2021. Dit aluminium wordt geproduceerd met zonne-energie en dekt bijna de helft van de jaarlijkse behoefte van de lichtme­taalgieterij in de fabriek van Landshut. Tot 2030 wordt hiermee +/- 2,5 miljoen ton CO2 bespaard.

mini-electric-groen-fabriek-oxford-keram

FASE 2.

PRODUCTIE.

In de komende 10 jaar gaat BMW Group 80% minder CO2 uitstoten bij de productie van voertuigen. Sinds 2017 komt de energie van BMW Group fabrieken in Europa van hernieuwbare bronnen. Vanaf 2021 beschikken alle 31 BMW Group fabrieken wereldwijd over ingekochte hernieuwbare stroom en worden alle BMW modellen CO2-neutraal geas­sembleerd.

De resterende CO2-emissie van de productie wereldwijd wordt gecompenseerd met de juiste, hoogwaardige cer­tificaten, die gefaseerd worden afgebouwd. Met als doel: 100% groene energie. Verder wordt er veel geïnvesteerd in energie-efficiëntie. Digitalisering speelt daarbij een grote rol. Denk aan voorspellend onderhoud van robots en door data-analyses voor efficiëntere productie.

FASE 3.

GEBRUIK.

De gemiddelde uitstoot met 40% per gereden kilometer verlagen, een flinke CO2-reductie in de gebruiksfase. Hoe? Door vol in te zetten op elektrificatie.

MINI zal in de toekomst een pioniersrol spelen, want het merk is absoluut ideaal voor stedelijke elektrische mobiliteit. In 2025 zal daarom het allerlaatste nieuwe MINI model met verbrandingsmotor introduceren om vervolgens volledig te focussen op elektrische modellen, In 2027 zal ten minste 50% van de aan klanten geleverde modellen volledig elektrisch zijn. Tegen begin 2030 is het complete MINI aanbod volledig elektrisch.

FASE 4.

CIRCULARITEIT.

Naast de reductie van CO2 in de supply chain kijkt BMW Group ook naar circulair materiaalgebruik. Materiaalkeuze, samenstelling, ontwerp, productie en recycling van batte­rijcellen zijn belangrijke onderwerpen voor een duurzame materiaalkringloop tijdens de creatie hiervan.

Het kobalt en lithium wordt door BMW Group zelf ingekocht met als doel het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de mijnen. Hiervoor wordt er samengewerkt met BASF en Samsung in het ‘Cobalt for Development’ project.

Elke BMW hoogvoltage-accu wordt wereldwijd ingenomen door BMW Group, deze accu’s worden ingezet in BMW fa­brieken, bijvoorbeeld in Leipzig, voor opslag van energie. Als de accu niet meer werkt wordt deze gerecycled, schaarse grondstoffen uit de accu worden hergebruikt voor de produc­tie van nieuwe accu’s.

Door op grote schaal te hergebruiken, wil BMW Group het gebruik van ‘Virgin Materials’ reduceren en transparantie in recycling creëren.

bmw-mederwerker-stoffen-theelepel-schotel-keram