mini-monteur-waterpas-stuurwiel-mobiel-Keram
mini-monteur-waterpas-stuurwiel-mobiel-Keram

APK VOOR JE MINI.

ALTIJD VEILIG OP WEG MET JOUW MINI.

DE APK, EEN WETTELIJKE VERPLICHTING.

WAT HOUDT EEN APK KEURING PRECIES IN?

De Algemene Periodieke Keuring, is in Europa een wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Ook jouw MINI moet deze keuring (vanaf een bepaalde leeftijd) doorstaan. Tijdens de APK kijken wij of jouw MINI, op dat moment, voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieu eisen.

De APK is geen onderhoudsbeurt en mag alleen worden uitgevoerd door opgeleide APK keurmeesters. Is de APK op jouw MINI verlopen dan is het belangrijk dat je snel een APK keuring laat uitvoeren. Rijden zonder een geldige APK is namelijk strafbaar in Nederland.

NAUWKEURIGE CONTROLE.

WAT CHECKEN WIJ TIJDENS DE APK?

Kom jij bij ons voor een APK controle dan lopen wij jouw MINI na op verschillende, in de wet vastgestelde, onderdelen. Zo worden voor de verkeersveiligheid de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting, gordels en carrosserie van jouw MINI. Verder checken wij ook nog de kilometerstand, het chassisnummer en het voertuigbewijs dat bij de auto hoort. Wanneer alles tijdens de APK controle in orde is, wordt je MINI weer 'goedgekeurd' en kun je weer veilig de weg op.

mini-remschijf-Keram

JE KUNT WACHTEN.

HOE LANG DUURT ZO'N APK KEURING?

Doorgaans duurt het uitvoeren van de APK één uur tot anderhalf uur. In sommige gevallen kan de auto in een zogeheten 'steekproef' vallen. In dit geval komt een onafhankelijke keurmeester langs om de steekproef uit te voeren. Deze keurmeester checkt dan of wij als RDW gecertificeerd keuringsstation de APK conform de regelgeving hebben uitgevoerd. Valt jouw MINI toevallig in de steekproef dan kan de wachttijd oplopen met nog eens één uur tot anderhalf uur. Mocht dit het geval zijn dan word je hier natuurlijk over geïnformeerd.

mini-clubman-zwart-voorkant-op-de-brug-motorkap-open-Keram

WIJ DENKEN GRAAG MET JE MEE.

GRATIS APK.

Zes maanden voor het vervallen van de APK datum kun je jouw MINI al (opnieuw) aanbieden voor een nieuwe APK. Laat je de APK bij Keram uitvoeren in combinatie met een onderhoudsbeurt, dan is de APK controle helemaal gratis. Zo voorkom je dat je enkel voor de APK voorbij hoeft te komen. Eventueel noodzakelijke reparaties om jouw MINI van een geldige APK te voorzien vallen uiteraard niet onder de gratis keuring. Uiteraard zullen wij eerst met jou overleggen voordat we tot reparatie overgaan.

WIJ INFORMEREN JOU.

WANNEER IS HET TIJD VOOR DE APK?

Wanneer het tijd is om jouw MINI voor de APK aan te bieden ontvang je automatisch een berichtje van ons, maar ook van de overheid. Deze herinnering is gebaseerd op het door de overheid vastgestelde APK-keuringsschema.

  • Heb jij een personenauto met benzine, alcohol en/of elektromotor met een eerste toelating na 1 januari 2005 dan vindt de eerste APK keuring na vier jaar plaats, daarna twee keer na twee jaar en daarna elk jaar voor de vervaldatum van uw APK.
  • Rijd jij in een personenauto met diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrische aandrijving) met een eerste toelating na 1 januari 2005 dan vindt de eerste APK keuring na drie jaar plaats. Vervolgens moet je ieder jaar voor de vervaldatum van jouw APK de auto laten keuren.
  • Voertuigen met een eerste toelating voor 1 januari 2005 dienen ieder jaar een APK keuring uit te laten voeren en voor voertuigen van 30 jaar of ouder is een APK keuring eens per twee jaar noodzakelijk. Voor auto’s van voor 1 januari 1960 is geen APK plicht meer van toepassing.