mini-clubman-grijs-voorkant-banden-mobiel-Keram
mini-clubman-grijs-voorkant-banden-mobiel-Keram

MINI BANDEN.

ZOMER, WINTER OF VIERSEIZOENSBANDEN?

HOUDT GRIP.

BANDEN VOOR UW MINI.

Als het enige contactpunt tussen jouw MINI en de weg zijn banden enorm belangrijk. Om veilig op pad te gaan moeten banden van goede kwaliteit zijn, geschikt zijn voor de weersomstandigheden en voldoende profiel en bandenspanning hebben. 

mini-countryman-blauw-zijkant-close-up-velg-winterbanden-keram

GRIP OP ELKE SITUATIE.

WINTERBANDEN.

Winterbanden hebben een ander soort profiel en rubbersamenstelling dan zomerbanden. Hierdoor is er meer grip bij koude temperaturen en in sneeuw. Dankzij meer grip wordt de remweg korter en ben je dus veiliger onderweg.  Winterbanden zijn daarnaast ook in veel (wintersport)landen verplicht. 

Op zoek naar een nieuwe winterwielset voor jouw MINI? Neem contact op of kom langs in één van onze showrooms.

HET HELE JAAR DOOR.

VIERSEIZOENSBANDEN.

Tot slot zijn er ook vierseizoensbanden of all-seasonbanden. Deze banden zijn een combinatie van zomer- en winterbanden. Ze zijn vele malen veiliger dan zomerbanden in de winter, maar hebben ook tekorkomingen ten opzichte van een winterband in deze periode. Een all-seasonband is niet geschikt om besneeuwde bergpassen mee te trotseren maar zijn in het vlakke Nederland vaak prima inzetbaar. Als bestuurder moet je met je rijstijl wel rekening houden met de tekortkomingen van de banden op het gebied van grip, wegligging en remweg.

mini-electric-zwart-voorkant-zwarte-velg-keram

REGELMATIG CHECKEN.

BANDENSPANNING.

Als de bandenspanning 8% of meer afwijkt van de oorspronkelijke waarde geeft jouw MINI de melding 'bandenspanning controleren' aan. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat uw band lek is, maar het is wel aan te raden om zo snel mogelijk de bandenspanning te controleren en wanneer nodig bij te vullen. Een te lage (of te hoge) bandenspanning kan eerder leiden tot een klapband en heeft invloed op het weggedrag en brandstofverbruik.

TIJD OM TE WISSELEN.

BANDENWISSEL.

Maak via onderstaande button eenvoudig een afspraak om te banden van jouw MINI te wisselen naar winter-, zomer- of vierseizoensbanden. Heb je winter- en zomerwielset? Ook deze kunnen we voor je omleggen. 

Ook kunnen we banden en wielsets voor je opslaan tegen een aantrekkelijk tarief. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.